UA

RU

Ресторанний бізнес - це сфера що дуже активно розвивається, але щоб заклад громадського харчування успішно запрацювався та приносив дохід, він повинен відповідати певним нормам. Зокрема, існують вимоги що до системи вентиляції ресторану, без виконання яких він не зможе функціонувати. Підтримка комфортного мікроклімату важлива і для співробітників, і для відвідувачів: навряд чи комусь буде приємно сидіти в духоті або постійно відволікатися на сторонні запахи. Крім того, якщо вентиляція не відповідає нормам, це стане причиною штрафу при черговій перевірці.

Вентиляція Ресторану

Подбати про вирішення цього питання і замовити проектування вентиляції ресторану бажано ще на етапі планування приміщення. Важливо, щоб вентиляційна система створювалася з урахуванням особливостей будівлі. Крім того, своєчасна розробка проекту допоможе врахувати особливості інтер'єру і гармонійно вписати в нього її елементи, при необхідності зробивши їх зовсім непомітними. При такому підході ціна вентиляції ресторану буде оптимальною, оскільки ви уникнете переробки вже виконаних робіт та інших зайвих витрат.

Крім того, останнім часом дотримання норм при організації вентиляції ресторану стало ще важливіше в зв'язку з поширенням коронавирусной інфекції. Відомо, що замкнуті приміщення з затхлим повітрям - сприятливе середовище для зараження.

В умовах поширення COVID-19 офісні системи вентиляції стають особливо важливі. Вони забезпечують постійний приплив свіжого повітря, а значить, створюють середовище, в якій вірусу складніше поширюватися.

У поєднанні з іншими заходами це істотно знижує ймовірність зараження. Також приточно-витяжна вентиляція може бути доповнена системами знезараження повітря і додатковими фільтрами, які затримують забруднення. Оскільки вірус найчастіше переміщається на великих водяних краплях, сучасні фільтри його ефективно затримують.

Вимоги до вентиляції ресторану

Вентиляція для кафе та ресторанів повинна монтуватися з урахуванням того факту, що ці заклади зазвичай складаються з декількох приміщень з принципово різними умовами. Робота кухні зазвичай пов'язана з високою вологістю і температурою, а також сильними запахами. Тому вентиляцію кухні ресторану необхідно проектувати так, щоб вона, по-перше, допомагала підтримувати в цьому приміщенні комфортні умови, а по-друге, перешкоджала потраплянню неприємних запахів в зал для відвідувачів. Крім кухні і залу, знадобиться подбати і про інши приміщення, таки як комора та санвузол.

Щоб вентиляція в ресторані успішно справлялася зі своїми функціями, при її установці зазвичай спираються на наступні принципи:

  • Для приміщень з різними умовами облаштовують окремі системи. Кухонна витяжка ресторану не повинна з'єднуватися з тією частиною вентиляції, яка забезпечує комфорт в залі для відвідувачів. Порушення цього правила не тільки робить обстановку дискомфортною, а й може стати причиною виникнення цвілі.
  • Якщо заклад громадського харчування розташован у житловому будинку, то вентиляційні системи також повинні бути відокремлені один від одного.
  • При розробці проекту необхідно враховувати взаємодію з іншими інженерними системами, зокрема, опаленням та кондиціонуванням.
  • Розрахунок вентиляції кухні ресторану повинен брати до уваги місцеві особливості клімату і можливий діапазон температур. Так ви уникнете зайвих витрат, набуваючи тільки те обладнання, яке дійсно необхідно.
  • Також враховується кількість співробітників і відвідувачів, а також час, який вони проводять в приміщенні. Виходячи з цього визначається потужність системи. Якщо вона буде недостатньою, приміщення залишиться занадто задушливим, а надлишкова призводить до перенасичення повітря киснем і неприємним протягам.

Вентиляція Ресторану

Проектування вентиляції ресторану

Проектування вентиляції для кафе чи ресторану - це завдання, яке варто доручити фахівцям, які зможуть підібрати оптимальне обладнання, що найкращим чином підійде для вашого приміщення. При виборі обладнання для вентиляції мають значення і технічні характеристики, і зовнішній вигляд, адже воно стане частиною інтер'єру ресторану. Система може складатися з витяжки, обладання що підігріває повітря, вентиляторів, фільтруючих пристроїв, засобів для автоматичного керування, то що.

У компанії Карно ви зможете придбати якісні компоненти для вентиляційної системи, що відповідають сучасним нормам. Замовте весь комплекс робіт від проектування до монтажу вентиляції ресторану, і ви будете впевнені, що система надійно прослужить протягом довгого часу.

Фахівці компанії Карно професійно і в строк створять індивідуальний проект вентиляції, доставлять обладнання і проведуть монтаж для вашого ресторану, а так само проконсультують на рахунок правильного використання та обслуговування вентиляційної системи. Зв'яжіться з нами по телефону (044) 222 56 56 або залиште заявку на зворотний дзвінок!

  • Додав :
  • 2020-10-12
  • Категорія: Вентиляція
  • Коментарі: 0

Замовте розрахунок

або задайте питання по вашому об'єкту досвідченим фахівцям прямо зараз

Коментарі: 0

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені*